• Choose your language:
  • Hrvatski
  • English
  • Deutsch
  • Russian
  • Cesky
  • Hungarian
  • Italiano
  • Polish
info@croatian-vacations.com
  You are here:  Croatia Concerts - Festivals - Events
Croatia Hotels
Croatia Hotel apartman village
Croatia Private accomodation
- Croatia Apartments
Croatia Private accomodation
- Croatia Rooms
Croatia Camping
Croatia Villas / Houses
Croatia Agrotourism
Croatia Hostel
Croatia Inland
Croatia Coast
Croatia Islands
Croatia Yachting - Boat charter
- Private jet charter
Real estate Croatia
Croatia Rent'a'car, bike, scooter, boat
Croatia Congress tourism
Croatia Tennis - Tennis camps
- Croatia Squash
Croatia Adventure
- Extreme - Outdoor
Team building - Recreation

Croatia Aerobic - Fitness - Workout
Croatia Wellness
Croatia thermal SPAs
Croatia Cosmetics & beauty studios
- or salons
Croatia Concerts - Festivals - Events
Croatia Clubs & Night life
Croatia Casinos
Croatia Restaurants
Croatia Tourist agency
Croatia Castle - Dvorci
Croatia Transportation
Croatia info
Partners - Links
Croatia Istrien - Istria -
Croatia Istra
Croatia Kvarner
- Croatia Il Quarnero
Croatia DALMACIJA - DALMATIA
- Croatia ZADAR AREA
Croatia DALMACIJA - DALMATIA
- Croatia SIBENIK AREA
Croatia DALMACIJA - DALMATIA
- Croatia SPLIT AREA
Croatia DALMACIJA - DALMATIA
- Croatia DUBROVNIK AREA
Our profile
Croatia Home Rentals
About us
Advertising
Symbol info
Contact us
Croatia Destinations
Category:
do 19.2. EL CHE - ERNESTO CHE GUEVARA U RIJECI
City - Town: RIJEKA, Kvarner region, Croatia, Croazia, Kroatien, Chorwacja, Choravtsko, Horvatorzag, Croatie, Hrvaška, Croacia
Owner contact info
do 19.2. EL CHE - ERNESTO CHE GUEVARA U RIJECI
Telefon / Phone: Click here
Working months
General info
Apartment
Extra description

Izložba „El Che - Svjedočanstva iz arhiva obitelji Guevara" Primorskog poletnog festivala Koper bit će postavljena u riječkoj Filodrammatici, a otvorenje je u srijedu u 20 sati. Dan kasnije, u Art kinu Croatia kao svojevsrtan popratni sadržaj u 20 sati igrat će film „Dnevnici motocikliste" Walteras Sallesa, a Riječani će izložbu moći pogledati do 19. veljače. „El Che" pokriva najranije godine južnoameričkog revolucionara, odnosno njegovo djetinjstvo i put ka odbacivanju lagodnog života, a izbor materijala napravile su osobno njegove rođakinje Ana Erra de Guevara Lynch i Maria Victoria Guevara, koje su ustupile i obiteljske fotografije. Direktorica Festivala Neva Zajc upoznala ih je za posjeta Kubi, a Rijeka je prva hrvatska „Stanica" ove putujuće izložbe. Posebnost riječke izložbe je slavna fotografijapoznatog riječkog fotoreportera Petra Čuče Grabovca, snimljena za Guevarinog posjeta Rijeci 1959. godine. Ernesto Rafael „Che" Guevara De La Serna (1928.-1967.) u Rijeci je boravio kao član kubanske gospodarske delegacije. Vlast na Kubi tada je još bila relativno friška i Jugoslavija je bila vrlo oprezna jer se nije znalo tko stoji iza Castra i da li će se prikloniti Rusima. Stoga, shodno političkom trenutku, dnevne novine ovom posjetu nisu posvećivale previše pažnje, već je sve završilo kao fusnota (pogledajte u arhivi Novog lista), dok su posjeti drugih „prijateljskih" državnika dobivali po cijelu stranu ili duplericu. Ernesto se u Rijeci našao s tadanjim gradonačelnikom (odnosno predsjednikom saveza općina) Edom Jardasom, inače bivšim borcem u španjolskom građanskom ratu. Kubanci su posjetili industrijsku zonu u Rijeci, a na povratku su svojim džipom „pokupili" riječkog novinara Giacoma Scottija koji im je kasnije bio „vodič" po gradu na Rječini. Čučo ih je „uhvatio" svojim Rolleiflexom tijekom šetnje Korzom, a djevojka na fotografiji bila je, pričalo se, Ernestova ljubavnica. Grabovac priča da ih je morao uslikati brzo jer je fotografiranje bilo zabranjeno. Ono što je u novinama završilo kao fotovijest danas je autentični dokument vremena kada "el komandante" još nije bio ikona koja krasi pomodne majice anti-fa klinaca te jedinstveni riječki kuriozitet.

Existing users sign here
Korisnicko ime (sami upisujete) / Username:
Lozinka (sami birate lozinku) / Password:
  I forgot my password
New users click here to register
Sitemap
 
Napomena: www.croatian-vacations.com u daljnjem tekstu internet portal, nije turistička agencija koja iznajmljuje smještajne objekte u ime i za račun iznajmljivača, već je to on-line katalog smještajnih objekata na području Republike Hrvatske. Vlasnik ovog portala ne snosi nikakvu odgovornost za dogovore između unajmljivača i vlasnika smještajnih objekata. Croatian vacations ne jamči apsolutnu točnost ovdje objavljenih podataka i ne snosi odgovornost uslijed eventualne netočnosti ili promjene podataka. Objavljene podatke o pružateljima usluga dali su sami pružatelji usluga. Međutim, ukoliko se neki smještaj u potpunosti razlikuje od onoga koji se prezentira na našem internetskom katalogu, molimo da nas kontaktirate kako bismo ih nakon provjere mogli izbrisati iz našeg kataloga i/ili po potrebi kontaktirati nadležne državne institucije.